Vimla mobilabonnemang

Vimla mobilabonnemang

Vimla erbjuder mobilabonnemang för privatpersoner. När det kommer till mobilnät så använder Vimla sig av Telenors mobilnät och teknikerna 2G, 3G, 4G & 5G. Se täckningskarta för Vimla här.

Om Vimla

Vimla är en av de mer etablerade aktörerna på den svenska lågprismarknaden. De har varit igång i några år och deras olika abonnemang är väldigt populära, framförallt bland unga.

Vimla erbjuder rabatt de första månaderna för alla sina abonnemang och alla som är under 18 år eller över 55 år får extra surf utan någon tilläggskostnad. Vimla har en tipsrabatt som innebär att du får 10 kr i rabatt på din månadskostnad för varje vän du värvar. Din kompis får också 10 kr i rabatt. Om du tipsar ett antal kompisar så kan du på det här sättet få ett riktigt billigt abonnemang.

Operatören Vimla har i dagsläget sex olika abonnemang och som hos de flesta andra ligger de billigaste alternativet på 100 kr i månaden. Då får du ett abonnemang med fria sms och samtal samt tre GB surf. Vimlas största abonnemang ger dig 100 GB surf till en kostnad av 350 kr per månad. Om din surf tar slut kan du köpa till extra GB direkt i appen, alternativt uppgradera ditt abonnemang till ett med mera surf.

När du har ett abonnemang från Vimla så surfar och ringer du i Telenors nät. Generellt kan man säga att täckningen är väldigt bra men i vissa delar längst upp i vårt avlånga land kan det finnas några små vita fläckar. Telenors nät täcker ca 90 procent av Sveriges yta.

Vimla erbjuder alla tänkbara betalningsalternativ och du kan till och med betala dina fakturor med Swish om du så önskar. Annars rekommenderar vi alltid automatiska betalningar via kort eller autogiro för att aldrig riskera att missa en faktura.

Vimla har en app som heter “Filter”, som gör att du kan spärra alla oönskade telefonsamtal. Du väljer helt enkelt vilka som får ringa dig och alla andra samtal blir istället en pushnotis. För de flesta kanske detta inte är så användbart, men vi vet att det uppskattas av många.

Bra med Vimla

Den surf som du inte förbrukas flyttas över till nästa månad och givetvis finns det ingen bindnings- eller uppsägningstid. Du kan också uppgradera (eller nedgradera) ditt abonnemang när du vill via “Mitt Vimla”. Vimla skänker en del av sin vinst till välgörande ändamål, och du kan själv påverka var pengarna hamnar. Vimlas tipsrabatt är också värd att nämna!

Att tänka på med Vimla

Det finns ett standardråd som gäller alla operatörer (förutom möjligen de som verkar i Telias nät), och det är att du alltid ska kontrollera så att täckningen är bra där du bor och verkar. Tänk också på att de priser som du ofta ser i Vimlas marknadsföring bara gäller de första månaderna. Kolla alltid upp vad det ordinarie priset är.

Vimla har ingen telefonsupport, så du får använda dig av chat, facebook eller deras användarforum om du behöver hjälp eller har frågor som rör ditt abonnemang. Om du är utomlands så är din surf begränsad till 22 GB per månad (inom EU).

Omdöme av Vimla

Vimla är en bra och stabil operatör med bra priser på sina abonnemang. Det finns många olika abonnemang att välja på vilket skapar bra möjligheter att hitta ett som verkligen passar dig och dina telefonvanor.

Vi ger Vimla totalt 93/100 poäng.

Se Vimlas erbjudanden

Vanliga frågor om Vimla

Vilka abonnemang finns hos Vimla?

Följande mobilabonnemang erbjuds av Vimla i juni 2024. Vill du läsa mer om ett så tryck på det.

Vad för support har Vimla?

Hos Vimla kan du få hjälp via chatt och normalt sätt så är ungefär lika effektivt som om du skulle ha ringt istället då ärenden via chatten normalt kan lösas snabbt och smidigt. Och till sist så finns även e-postsupport, men den tar normalt längre tid att få svar via.

Vilken bindningstid har Vimla?

Vimla har normalt ingen bindningstid på sina mobilabonnemang.

Vilket nät använder sig Vimla av?

Vimla använder sig av Telenors mobilnät. Se gärna täckningskartan för Vimla ifall du är osäker på täckningen där du tänkt använda Vimla.

Fungerar Vimlas mobilabonnemang i utlandet?

Ja, samtliga mobilabonnemang hos Vimla kan användas utomlands och inom EU så kan du även använda en del av surfen utan extra kostnad.

Se bästa mobilabonnemang Läs mer om Vimla