Tre mobilabonnemang

Tre mobilabonnemang

Tre erbjuder mobilabonnemang för privatpersoner & företag. När det kommer till mobilnät så använder Tre sig av Tres mobilnät och teknikerna 3G, 4G & 5G. Se täckningskarta för Tre här.

Om Tre

Tre är en av våra stora operatörer i Sverige och de har ett stort utbud av både abonnemang och andra tjänster.

Letar du efter ett riktigt billigt abonnemang så är kanske inte Tre det rätta valet för dig. Deras minsta abonnemang med 5 GB surf kostar 199 kr i månaden. Deras största abonnemang med obegränsad surf kostar 499 kr i månaden. Givetvis ingår fria samtal och SMS i alla abonnemang från Tre.

Abonnemangen hos Tre har ingen bindningstid, men en månads uppsägningstid. Om du lyssnar på musik via någon av de stora streamingtjänsterna (Spotify, Tidal, Soundcloud, Deezer eller Apple Music) så räknas inte det in på din dataförbrukning. Du kan alltså lyssna hur mycket du vill utan att surfen tar slut.

Täckningen i Tre:s nät är god eller mycket god i hela södra halvan av Sverige. I norra delen har de dock bara “bastäckning”, vilket innebär att det oftast funkar att ringa och skicka SMS, men om du har telefonen i fickan eller i ryggsäcken så är det inte säkert att den har täckning. Kolla alltid på förhand så att det funkar innan du tecknar ett abonnemang.

Med undantag av deras billigaste abonnemang så ingår något som kallas 3Världen. Det innebär att du kan använda din surf på samma sätt som hemma i Sverige när du befinner dig utomlands. Detta gäller i EU/EES, men även i 50 andra länder. Surfen är utomlands är dock begränsad till 60 GB per månad, så om du har abonnemanget med obegränsad surf så får du tänka på det.

Tre har ett återvinningsprogram som innebär att du kan lämna in din gamla telefon när du byter till en ny. I gengäld får du rabatt på ditt abonnemang som motsvarar värdet på din gamla lur. Du kan, om du vill, även välja att skänka summan till välgörenhet.

Hos 3 finns det även möjlighet att skaffa ett så kallat familjeabonnemang. Det innebär att du kan lägga till upp till fem ytterligare användare i ditt abonnemang för 99 kr (per användare) i månaden. Då får personen ett eget nummer med fria samtal och SMS men ni delar på en och samma surfpott. Om du har abonnemanget med obegränsad surf kan alltså dina familjemedlemmar få fri surf för bara 99 kr i månaden.

Bra med Tre

Familjeabonnemanget är en riktigt trevlig funktion som gör att du kan skaffa prisvärda abonnemang till dina barn och andra familjemedlemmar. Tre är också en etablerad operatör med väl utbyggd serviceorganisation. Givetvis finns telefonsupport och ett butiksnät som du kan besöka om du behöver fysisk hjälp.

Att tänka på med Tre

När du skaffar ett abonnemang hos någon av de stora operatörerna så får du räkna med att betala lite mer. Du ska också vara medveten om att täckningen i norra Sverige inte är optimal.

Omdöme av Tre

Tre är en bra operatör för dig som inte nödvändigtvis vill jaga det allra lägsta priset. Upplägget med familjeabonnemang kan dock göra att du kommer ganska billigt undan om du samlar hela familjen i ditt abonnemang.

Vi ger Tre totalt 88/100 poäng.

Se Tres erbjudanden

Vanliga frågor om Tre

Vilka abonnemang finns hos Tre?

Följande mobilabonnemang erbjuds av Tre i juni 2024. Vill du läsa mer om ett så tryck på det.

Vad för support har Tre?

Tre erbjuder smidig support via telefon vilket är bra eftersom de flesta ärenden kan lösas snabbt och smidigt via denna supportkanal. Utöver det så har Tre chatt och normalt sätt så är ungefär lika effektivt som om du skulle ha ringt istället då ärenden via chatten normalt kan lösas snabbt och smidigt. Och till sist så finns även e-postsupport, men den tar normalt längre tid att få svar via.

Vilken bindningstid har Tre?

Tre har normalt ingen bindningstid på sina mobilabonnemang.

Vilket nät använder sig Tre av?

Tre använder sig av Tres mobilnät. Se gärna täckningskartan för Tre ifall du är osäker på täckningen där du tänkt använda Tre.

Fungerar Tres mobilabonnemang i utlandet?

Ja, samtliga mobilabonnemang hos Tre kan användas utomlands och inom EU så kan du även använda en del av surfen utan extra kostnad.

Se bästa mobilabonnemang Läs mer om Tre