Telia mobilabonnemang

Telia mobilabonnemang

Telia erbjuder mobilabonnemang för privatpersoner & företag. När det kommer till mobilnät så använder Telia sig av Telias mobilnät och teknikerna 2G, 3G, 4G & 5G. Se täckningskarta för Telia här.

Om Telia

Telia är en av de fyra stora när det kommer till mobiltelefoni i Sverige och de är tillika ägare av ett eget rikstäckande nät.

Telias minsta abonnemang är det minsta vi har sett på marknaden. Det innehåller endast 0,2 GB surf, vilket för de flesta användare är alldeles för lite. Detta är ett abonnemang för dig som enbart ringer och skickar SMS. Kostnaden för detta “miniabonnemang” är 129 kr i månaden, vilket känns som en smula i överkant. Fria SMS ingår, men samtalen kostar 99 öre per minut.

Telia har förstås också ett abonnemang med obegränsad surf och det kostar 589 kr i månaden. Däremellan finns alternativ med 2, 12 och 30 GB surf. I samtliga dessa abonnemang kan du lägga till extra användare för 189 kr per månad och användare. Ni delar sedan på den surf som finns på huvudabonnemanget.

Överbliven surf flyttas automatiskt över till nästa månad. Du kan maximalt spara 50 GB i din så kallade surfpott.

Om du har bredband från Telia så får du rabatt på ditt mobilabonnemang. Du får då obegränsad surf till priset av ett abonnemang med 30 GB. Ditt abonnemang uppgraderas alltså till nästa nivå. Har du två GB så får du 12 osv. Detta förmånsprogram kallas för Telia Life och innebär att du får “premier” om du har fler tjänster från Telia. Har du både TV, mobil och bredband så kan du välja till exempel högre hastighet på ditt bredband och fri tillgång till C More film och serier.

Alla som är yngre än 28 år får ungdomsrabatt hos Telia, men rabatten gäller bara på de större abonnemangen (från 12 GB och uppåt). Rabatten är 50 kronor.

En operatör av Telias storlek har så klart kundtjänst som du kan nå på telefon. Kundtjänsten är öppen på vardagar till kl. 19 och på lördagar till kl. 18. Söndagar håller kundtjänst stängt. Chattsupporten har något generösare öppettider och har öppet till kl. 21 på kvällarna.

När det gäller betalningsalternativen så erbjuder Telia e-faktura och autogiro. Du kan även se dina fakturor direkt i “Mitt Telia-appen” och även betala dem där direkt med Swish. Är du lite traditionell av dig kan du även få fakturan i klassisk pappersformat.

Bra med Telia

Telia har det bästa mobilnätet om man ser till hela landet. De är också en stabil spelare som sällan har några problem med driftstörningar och liknande. De har likt de andra stora operatörerna även ett butiksnät dit du kan vända dig om du vill ha hjälp och råd av en verklig person.

Att tänka på med Telia

Telia tar ut en startavgift för sina abonnemang på 299 kr. Den går inte att förhandla bort enligt uppgift från Telias kundtjänst.

Omdöme av Telia

Om du har andra tjänster från Telia så kan det vara idé att även kika på deras mobilabonnemang då det kan ge dig rabatter. Telia är ett stort bolag med stora resurser, brett utbud och bra kundtjänst. Du måste dock vara medveten om att de inte är något lågprisföretag. Telia äger även Halebop och Fello - kolla in någon av dem om du är på jakt efter ett riktigt billigt abonnemang.

Vi ger Telia totalt 71/100 poäng.

Se Telias erbjudanden

Vanliga frågor om Telia

Vilka abonnemang finns hos Telia?

Vad för support har Telia?

Telia erbjuder smidig support via telefon vilket är bra eftersom de flesta ärenden kan lösas snabbt och smidigt via denna supportkanal. Utöver det så har Telia chatt och normalt sätt så är ungefär lika effektivt som om du skulle ha ringt istället då ärenden via chatten normalt kan lösas snabbt och smidigt. Och till sist så finns även e-postsupport, men den tar normalt längre tid att få svar via.

Vilken bindningstid har Telia?

Telia har normalt ingen bindningstid på sina mobilabonnemang.

Vilket nät använder sig Telia av?

Telia använder sig av Telias mobilnät. Se gärna täckningskartan för Telia ifall du är osäker på täckningen där du tänkt använda Telia.

Fungerar Telias mobilabonnemang i utlandet?

Ja, samtliga mobilabonnemang hos Telia kan användas utomlands och inom EU så kan du även använda en del av surfen utan extra kostnad.

Se bästa mobilabonnemang Läs mer om Telia