Tele2 mobilabonnemang

Tele2 mobilabonnemang

Tele2 erbjuder mobilabonnemang för privatpersoner & företag. När det kommer till mobilnät så använder Tele2 sig av Tele2s mobilnät och teknikerna 2G, 3G, 4G & 5G. Se täckningskarta för Tele2 här.

Om Tele2

Tele2 är en av de riktigt stora spelarna i Sverige och de har ett otroligt brett utbud av tjänster. Mobilabonnemang, mobilt och fast bredband samt play-tjänster är bara några av delarna i Tele2:s kunderbjudanden.

Tele2:s största mobilabonnemang har obegränsad surf och kostar 569 kr i månaden. Här ingår även 5G, vilket innebär att du kan surfa i fyra gånger högre hastighet än i 4G-nätet om du har en mobil med stöd för 5G. Även abonnemangen med 50 respektive 25 GB surf ger dig tillgång till Tele2:s 5G-nät. Deras minsta abonnemangsalternativ kostar 219 kronor i månaden och ger dig 3 GB surf.

Alla abonnemang från Tele2 har fria samtal och SMS/MMS och de har sedan länge tagit bort alla bindningstider. Om du är pensionär (du måste ha fyllt 65 år) får du 20 procent rabatt på både mobilabonnemang och mobilt bredband. Blir du kund hos Tele2 så ingår streamingtjänsten Com Hem Play+ i ett år.

Hos Tele2 har du även möjligheten att samla alla familjens abonnemang. Om du till exempel har ett abonnemang med 50 GB surf så kan du lägga till hela familjen för 199 kr i månaden per person och ni delar då på surfen. Detta sparar du ganska mycket pengar på jämfört med om alla ska ha ett eget abonnemang med mycket surf. Om du har ett abonnemang med obegränsad surf så får givetvis alla familjemedlemmar tillgång till det.

Tele2 äger även Com Hem vilket innebär att du kan få välja bland ett antal förmåner om du har ett mobilabonnemang från Tele2 och samtidigt har bredband eller TV från Com Hem. Du kan till exempel välja att få dubbel surfmängd på mobilen, dubbel hastighet på bredbandet eller ett extra datasimkort till surfplattan.

Tele2 har självklart support via chatt, e-post och telefon. Du kan även besöka någon av deras fysiska butiker om du behöver hjälp med något som är kopplat till ditt abonnemang. De har också alla betalningsalternativ som du kan tänkas behöva inklusive kortbetalning, e-faktura och autogiro.

Som du säkert har räknat ut så ringer du i Tele2:s egna nät då de är en av nätägarna i Sverige. Nätet täcker ca 90 procent av Sveriges yta och 99,9 av befolkningen. Täckningen är inte riktigt i nivå med Telias nät, men för de allra flesta så fungerar det alldeles utmärkt. Du som bor otillgängligt eller långt norrut i vårt avlånga land bör alltid ta en närmare titt på täckningskartan innan du tecknar ett abonnemang.

Bra med Tele2

Du får tillgång till 5G-nätet om du har något av Tele2:s större abonnemang, vilket är en stor fördel. Tänk dock på att nätet är under uppbyggnad och i dagsläget bara fungerar i de större städerna. Dessutom måste du ha en telefon med stöd för 5G-tekniken. Det är också positivt att du kan besöka en Tele2-butik om du behöver hjälp eller vill resonera med en säljare hur du kan få ut mesta möjliga av ditt abonnemang.

Att tänka på med Tele2

Tele2 är långt ifrån en lågprisoperatör och deras minsta abonnemang kan på inga sätt konkurrera med lågprisalternativen på marknaden när det gäller månadskostnaden.

Omdöme av Tele2

Tele2 har ett stort utbud av tjänster och både butiksnät och bemannad kundtjänst. Därför är de inte billigast. Men vi tror att du som väljer Tele2 tycker att fler saker än priset är viktiga när du väljer mobiloperatör.

Vi ger Tele2 totalt 76/100 poäng.

Se Tele2s erbjudanden

Vanliga frågor om Tele2

Vilka abonnemang finns hos Tele2?

Vad för support har Tele2?

Tele2 erbjuder smidig support via telefon vilket är bra eftersom de flesta ärenden kan lösas snabbt och smidigt via denna supportkanal. Utöver det så har Tele2 chatt och normalt sätt så är ungefär lika effektivt som om du skulle ha ringt istället då ärenden via chatten normalt kan lösas snabbt och smidigt. Och till sist så finns även e-postsupport, men den tar normalt längre tid att få svar via.

Vilken bindningstid har Tele2?

Tele2 har normalt ingen bindningstid på sina mobilabonnemang.

Vilket nät använder sig Tele2 av?

Tele2 använder sig av Tele2s mobilnät. Se gärna täckningskartan för Tele2 ifall du är osäker på täckningen där du tänkt använda Tele2.

Fungerar Tele2s mobilabonnemang i utlandet?

Ja, samtliga mobilabonnemang hos Tele2 kan användas utomlands och inom EU så kan du även använda en del av surfen utan extra kostnad.

Se bästa mobilabonnemang Läs mer om Tele2