Telenor mobilabonnemang

Telenor mobilabonnemang

Telenor erbjuder mobilabonnemang för privatpersoner & företag. När det kommer till mobilnät så använder Telenor sig av Telenors mobilnät och teknikerna 2G, 3G, 4G & 5G. Se täckningskarta för Telenor här.

Om Telenor

Telenor är en av jättarna på den svenska marknaden och tillika nätägare. Bolaget ägs till största delen av norska staten och de har funnits i Sverige sedan 2001. Man ska komma ihåg att Telenor inte är en lågprisoperatör och de konkurrerar med helt andra faktorer än bara priset. Här får du en helhetsoperatör med ett mycket stort tjänsteutbud och en väl utbyggd serviceorganisation.

Hos Telenor finns det det inga riktiga lågprisabonnemang utan deras billigaste alternativ med 4 GB surf kostar 219 kr i månaden, vilket får anses som ganska dyrt i en jämförelse med vad som finns på marknaden idag. Telenors största abonnemang innehåller obegränsad surf och kostar i skrivande stund 569 kr i månaden. Telenor har tagit bort bindningstiden på alla sina abonnemang och erbjuder så klart fria samtal, mms och sms inom Sverige.

För dig som gillar att alltid ha den senaste luren så har Telenor ett utbytesprogram som heter Telenor Change. Det innebär att du kan byta till en ny telefon efter 12 månader utan att det kostar något extra. Det krävs förstås att din telefon är i gott skick. Finns det repor eller andra skador så får du lägga en slant emellan.

Självklart erbjuder Telenor även bredband och tv-tjänster och genom att samla fler tjänster hos dem så kan du få rabatt på din månadskostnad.

Telenor erbjuder ett så kallat familjeabonnemang som är ganska trevligt. Du ansluter helt enkelt dina familjemedlemmar till ditt abonnemang för 189 kr i månaden per person. Sedan delar ni helt enkelt på den surfmängd som ingår i ditt abonnemang. Har du fri surf så får alla i familjen tillgång till obegränsad surf. Det finns inget krav på att ni måste bo på samma adress, så även utflyttade barn går att inkludera i familjeabonnemanget.

Hos Telenor kan du betala din faktura på många olika sätt, bland annat via e-faktura och autogiro. Du kan också betala din mobilfaktura med Swish om du så önskar. De är också anslutna till Kivra, vilket innebär att du kan få din mobilfaktura levererad direkt till din digitala brevlåda.

Bra med Telenor

Telenor har en stor serviceorganisation och ett butiksnät dit du kan vända dig för att få hjälp. Givetvis har de bra telefonsupport. De har också en smidig app där du enkelt kan kolla av bland annat hur mycket surf du har kvar, och dela med dig av dig av surf till familjemedlemmar (om ni har ett familjeabonnemang).

Att tänka på med Telenor

Telenor är inte en operatör för dig som är ute efter ett riktigt billigt abonnemang. Detta är istället en operatör för dig som vill ha mycket kringtjänster, kundtjänst via telefon och som kanske ibland har behov att besöka någon av företagets butiker för att prata med en “riktig människa”.

Omdöme av Telenor

Telenor är en av de stora spelarna på mobilmarknaden och de har ett gigantiskt produkterbjudande som sträcker sig över flera olika områden. De har inget “99-kronors” abonnemang, så är du en prisjägare får du helt enkelt vända dig någon annanstans. Med Telenor får du en stabil partner med ett bra mobilnät och gott om kringtjänster.

Vi ger Telenor totalt 78/100 poäng.

Se Telenors erbjudanden

Vanliga frågor om Telenor

Vilka abonnemang finns hos Telenor?

Vad för support har Telenor?

Telenor erbjuder smidig support via telefon vilket är bra eftersom de flesta ärenden kan lösas snabbt och smidigt via denna supportkanal. Utöver det så har Telenor chatt och normalt sätt så är ungefär lika effektivt som om du skulle ha ringt istället då ärenden via chatten normalt kan lösas snabbt och smidigt. Och till sist så finns även e-postsupport, men den tar normalt längre tid att få svar via.

Vilken bindningstid har Telenor?

Telenor har normalt ingen bindningstid på sina mobilabonnemang.

Vilket nät använder sig Telenor av?

Telenor använder sig av Telenors mobilnät. Se gärna täckningskartan för Telenor ifall du är osäker på täckningen där du tänkt använda Telenor.

Fungerar Telenors mobilabonnemang i utlandet?

Ja, samtliga mobilabonnemang hos Telenor kan användas utomlands och inom EU så kan du även använda en del av surfen utan extra kostnad.

Se bästa mobilabonnemang Läs mer om Telenor