Chilimobil mobilabonnemang

Chilimobil mobilabonnemang

Chilimobil erbjuder mobilabonnemang för privatpersoner & företag. När det kommer till mobilnät så använder Chilimobil sig av Tres mobilnät och teknikerna 3G, 4G & 5G. Se täckningskarta för Chilimobil här.

Om Chilimobil

Letar du efter en operatör som erbjuder abonnemang med fri surf? Ja då kan uppstickaren Chilimobil mycket väl vara något för dig. Dessutom skickar de med två månaders Viaplay-abonnemang på köpet så vida du inte väljer deras abonnemang där Viaplay alltid ingår. Vi tycker att Chilimobil är en fräsch injektion på marknaden och vi gillar speciellt deras abonnemang med “fri surf”.

Chilimobil har i dagsläget tre olika abonnemang för dig som är privatperson. Dels finns deras mycket populära “Fri surf-abonnemang” som kostar 349 kr i månaden. De har också ett alternativ med 6 gb surf som kostar 149 kr i månaden samt ett alternativ med 100 gb surf som kostar 279 kr i månaden. Fri surf går också att köpa som ett årsabonnemang för 3490 kr. Det innebär att du får två gratismånader, eller nästan 700 kr i rabatt om väljer att betala för ett helt år.

Chilimobil startades 2020 och precis som de flesta nykomlingarna på den svenska mobilmarknaden så har Chilimobil fria samtal och fria sms/mms i alla abonnemang. De har heller inga bindningstider eller dolda avgifter.

Chilimobil använder ett kompisvärvningsystem liknande det som Vimla använder. Det innebär att för varje kompis du värvar så får du 10 kr rabatt på din månadskostnad (gäller även kompisen som du värvar). Har du ett stort kontaktnät och lyckas värva 35 kompisar så kan du alltså få ett abonnemang med fri surf helt gratis.

Chilimobil hyr in sig i 3:s mobilnät och har alltså exakt samma täckning som 3 och Hallon. De säger själva att de täcker 99 procent av Sveriges befolkning, men som du säkert känner till om du bor i Norrland så kan det vara bra att kolla upp så att det verkligen finns täckning just där bor och arbetar.

Operatören är helt digital och du tecknar abonnemanget direkt på chilimobil.se. Du hanterar sedan ditt abonnemang direkt i appen och alla betalningar sker via ditt bank-/kreditkort alternativt via autogiro eller e-faktura.

Bra med Chilimobil

De erbjuder ett abonnemang med fri surf vilket gör att du får full kontroll på dina kostnader även om du förbrukar väldigt mycket surf. Du administrerar ditt abonnemang enkelt via appen MittChili.

Att tänka på med Chilimobil

Täckningen är oftast bra, men om du bor på landet eller i de norra delarna av Sverige är det värt att kontrollera så täckningen är tillräckligt bra på de platser där du brukar befinna dig. Fri surf gäller endast i Sverige. Om du befinner dig i något annat land inom EU/EES så ingår det 25 GB surf. “Fri surf” innebär 20 GB per dag. Därefter sänks hastigheten till 1 Mbit/s. Kundtjänst via telefon finns inte, men de erbjuder både chatt och meddelandefunktioner och mailsupport. Om du får surf över så flyttas den inte med till nästa månad utan brinner inne. Har du ett abonnemang med fri surf så behöver du så klart inte tänka på det.

Omdöme av Chilimobil

Chilimobil är ett bra alternativ, framför allt för dig som söker efter abonnemang med “fri surf”. Chilimobil är en mycket enkel operatör som är smidig att ha att göra med. Vi gillar också att Chilimobil är en fristående operatör som inte ägs av någon av de stora jättarna på den svenska marknaden.

Vi ger Chilimobil totalt 86/100 poäng.

Se Chilimobils erbjudanden

Vanliga frågor om Chilimobil

Vilka abonnemang finns hos Chilimobil?

Följande mobilabonnemang erbjuds av Chilimobil i juni 2024. Vill du läsa mer om ett så tryck på det.

Vad för support har Chilimobil?

Hos Chilimobil kan du få hjälp via chatt och normalt sätt så är ungefär lika effektivt som om du skulle ha ringt istället då ärenden via chatten normalt kan lösas snabbt och smidigt. Och till sist så finns även e-postsupport, men den tar normalt längre tid att få svar via.

Vilken bindningstid har Chilimobil?

Chilimobil har normalt ingen bindningstid på sina mobilabonnemang.

Vilket nät använder sig Chilimobil av?

Chilimobil använder sig av Tres mobilnät. Se gärna täckningskartan för Chilimobil ifall du är osäker på täckningen där du tänkt använda Chilimobil.

Fungerar Chilimobils mobilabonnemang i utlandet?

Ja, samtliga mobilabonnemang hos Chilimobil kan användas utomlands och inom EU så kan du även använda en del av surfen utan extra kostnad.

Se bästa mobilabonnemang Läs mer om Chilimobil