Telness mobilabonnemang

Telness mobilabonnemang

Telness erbjuder mobilabonnemang för företag. När det kommer till mobilnät så använder Telness sig av Telias mobilnät och teknikerna 2G, 3G & 4G. Se täckningskarta för Telness här.

Om Telness

Telness är en operatör som helt har riktat in sig på små och medelstora företag. De erbjuder prisvärda företagsabonnemang och mobila växellösningar för smidig hantering av telefonin i ditt företag.

Många företag lägger stora pengar på sin telefoni, något som operatören Telness vill förändra. Ett företagsabonnemang med 10-15 GB surf kan ofta kosta nästan 500 kr per månad. Telness vill också förenkla administrationen kring telefonin för Sveriges småföretagare.

Hos Teless kan du teckna ett företagsabonnemang med 3 GB surf för 229 kr/månad (exkl. moms). Givetvis ingår då fria samtal samt fria MMS och SMS. Det största abonnemanget med 100 GB surf kostar 649 kr i månaden. Abonnemangen har ingen bindningstid och du kan använda abonnemanget i hela EU till samma pris.

Telness erbjuder även en mobil växel som gör att du smidigt kan “knappa ut dig” när du är på lunch eller sitter i möte. Du kan också på ett enkelt sätt koppla samtal vidare till någon av dina kollegor. Givetvis finns också funktioner för samtalskö och du kan välja vilka i personalen som ska ta emot samtal som kommer in till företagets huvudnummer.

Växeln är helt molnbaserad och du behöver alltså inte göra någon installation på plats hos företaget. För växeln betalar du 29 kr i månaden per fast nummer och sedan 49-149 kr per användare beroende på vilken funktionalitet du behöver.

Med Telness så ringer du och messar i Telias nät vilket ger dig Sveriges bästa täckning. Det är en fördel om du till exempel har resande säljare eller servicetekniker som jobbar ute på fältet och som du alltid behöver kunna nå.

Telness har (enligt dem själva) “Sveriges bästa support”. Deras genomsnittliga svarstid är 1 minut, vilket kan vara väldigt värdefullt. Som företagare vet du att tid är pengar och om något strular är det viktigt att kunna få snabb hjälp. Telefonsupporten är öppen under kontorstid, men chatten är öppen till kl. 23 både på vardagar och helger.

Telness är en fristående operatör som inte ägs av någon av jättarna. De har ett aktivt jämställdhetsarbete och både i styrelsen och bland de anställda är fördelningen 50/50 mellan män och kvinnor. Företaget är flerfaldigt prisbelönt och har uppmärksammats en hel del i branschmedia. Telness har varit aktiva på den svenska marknaden sedan 2018 och har flera tunga telekomnamn i styrelsen.

Bra med Telness

Det behövs fler spelare som utmanar om företagskunderna då detta segment inte allt är lika konkurrensutsatt som privatmarknaden. Den mobila växeln är mycket smidig och ger ett professionellt intryck när dina kunder kontaktar dig via telefon.

Att tänka på med Telness

Tänk på att även lågprisoperatörerna som exempelvis Hallon har börjat erbjuda företagsabonnemang. Gör därför alltid en bred jämförelse innan du bestämmer dig för vilken operatör som ska få förtroendet att sköta er företagstelefoni.

Omdöme av Telness

Telness utmanar jättarna om företagskunderna och erbjuder ett attraktivt alternativ för de svenska småföretagen. De verkar i Telias nät, vilket innebär Sveriges bästa täckning. Är du företagare tycker vi absolut att du ska titta närmare på Telness.

Vi ger Telness totalt 71/100 poäng.

Se Telnesss erbjudanden

Vanliga frågor om Telness

Vilka abonnemang finns hos Telness?

Följande mobilabonnemang erbjuds av Telness i augusti 2022. Vill du läsa mer om ett så tryck på det.

Vad för support har Telness?

Telness erbjuder smidig support via telefon vilket är bra eftersom de flesta ärenden kan lösas snabbt och smidigt via denna supportkanal. Utöver det så har Telness chatt och normalt sätt så är ungefär lika effektivt som om du skulle ha ringt istället då ärenden via chatten normalt kan lösas snabbt och smidigt. Och till sist så finns även e-postsupport, men den tar normalt längre tid att få svar via.

Vilken bindningstid har Telness?

Telness har normalt ingen bindningstid på sina mobilabonnemang.

Vilket nät använder sig Telness av?

Telness använder sig av Telias mobilnät. Se gärna täckningskartan för Telness ifall du är osäker på täckningen där du tänkt använda Telness.

Fungerar Telnesss mobilabonnemang i utlandet?

Ja, samtliga mobilabonnemang hos Telness kan användas utomlands och inom EU så kan du även använda en del av surfen utan extra kostnad.

Se bästa mobilabonnemang Läs mer om Telness