Tellus mobilabonnemang

Tellus mobilabonnemang

Tellus erbjuder mobilabonnemang för privatpersoner. När det kommer till mobilnät så använder Tellus sig av Tele2s mobilnät och teknikerna 2G, 3G & 4G. Se täckningskarta för Tellus här.

Om Tellus

Tellus är en operatör som går i Tele2s nät. De är en relativt ny spelare på marknaden och syftet är givetvis att slå sig in i lågprissegmentet i konkurrens med operatörer som Vimla, Hallon och Halebop.

Tellus använder sig av Tele2:s nät vilket ger god täckning för majoriteten av alla svenskar. Det kan finnas undantag i Norrlands inland och ytterligare några platser, så för att säkerställa en problemfri vardag med din mobil så bör du alltid göra en djupdykning i operatörens täckningskarta innan du slutligen bestämmer dig för vilket abonnemang du ska välja.

Tellus har fyra standard abonnemang i dagsläget och i samtliga av dessa ingår fria samtal och fria SMS. Deras fetaste alternativ har 100 GB surf, vilket du får betala 345 kronor i månaden för. För dig som inte har behov av några större surfmängder så kan du komma undan med 145 kr i månaden för ett abonnemang som innehåller 5 GB surf. Hos Tellus kan du spara överbliven surf i 90 dagar.

Bra med Tellus

Om du behöver köpa till extra surf så finns möjlighet till det. Betalningslösningen är smidig, du kan välja mellan brevfaktura, e-fatura eller autogiro.

Att tänka på med Tellus

Precis som de flesta andra lågprisoperatörer så kan det vara lite lurigt att vid en första anblick förstå vad abonnemangen verkligen kostar. De erbjuder nämligen halva priset första månaden och det är ofta det priset som kommuniceras utåt till viss del. Om du ska göra en rättvis jämförelse måste du alltid titta på det ordinarie priset. Du bör också känna till att Tellus inte har någon app alls.

Omdöme av Tellus

Tellus är en bra lågprisoperatör och priserna ligger i nivå med övriga motsvarande aktörer. Den största fördelen är att man är ett av de billigaste alternativen med Tele2s mobilnät och täckning.

Vi ger Tellus totalt 73/100 poäng.

Se Telluss erbjudanden

Vanliga frågor om Tellus

Vilka abonnemang finns hos Tellus?

Följande mobilabonnemang erbjuds av Tellus i juni 2024. Vill du läsa mer om ett så tryck på det.

Vad för support har Tellus?

Tellus erbjuder smidig support via telefon vilket är bra eftersom de flesta ärenden kan lösas snabbt och smidigt via denna supportkanal. Utöver det så har Tellus chatt och normalt sätt så är ungefär lika effektivt som om du skulle ha ringt istället då ärenden via chatten normalt kan lösas snabbt och smidigt. Och till sist så finns även e-postsupport, men den tar normalt längre tid att få svar via.

Vilken bindningstid har Tellus?

Tellus har normalt ingen bindningstid på sina mobilabonnemang.

Vilket nät använder sig Tellus av?

Tellus använder sig av Tele2s mobilnät. Se gärna täckningskartan för Tellus ifall du är osäker på täckningen där du tänkt använda Tellus.

Fungerar Telluss mobilabonnemang i utlandet?

Ja, samtliga mobilabonnemang hos Tellus kan användas utomlands och inom EU så kan du även använda en del av surfen utan extra kostnad.

Se bästa mobilabonnemang Läs mer om Tellus