Fibio mobilabonnemang

Fibio mobilabonnemang

Fibio erbjuder mobilabonnemang för privatpersoner. När det kommer till mobilnät så använder Fibio sig av Telenors mobilnät och teknikerna 2G, 3G & 4G. Se täckningskarta för Fibio här.

Om Fibio

Fibio marknadsför sig som “Den enkla mobiloperatören” och erbjuder en standardutbud av mobilabonnemang. De är inte billigast på marknaden, men erbjuder å andra sidan prisgaranti.

Fibio verkar i Telenors nät, vilket innebär att de täcker 99,9 procent av Sveriges befolkning. Om du tillhör de där sista 0,1 procenten så är du säkert medveten om det. Det finns nämligen vissa platser, framför allt i Norrland, där täckningen inte är speciellt bra. Fibio erbjuder täckningsgaranti, men kolla alltid upp att det funkar på förhand innan du tecknar ett abonnemang så slipper du strul.

Fibios minsta abonnemang ger dig 6 GB surf och för det får du betala 199 kr per månad. Det är alltså en bra bit dyrare än hos de billigaste konkurrenterna. I andra änden av skalan så har de ett abonnemang med obegränsad surf som kostar 399 kr per månad. Självklart ingår fria SMS och fria samtal i alla abonnemangen. Du får just nu även två månader kostnadsfri tillgång till Viaplay. Abonnemangen har ingen bindningstid och en månads uppsägningstid.

Fibio erbjuder som så många andra operatörer även mobila bredbandsabonnemang och hemtelefon via mobilnätet. I dagsläget finns dock ingen kombinationsrabatt om du väljer att bli “helkund”.

Hos Fibio kan du teckna ett familjeabonnemang som ger alla i familjen tillgång till fri surf. Grundkostnaden är 499 kr per månad och sedan kostar det 129 kr per ytterligare användare. Är ni fyra i familjen kan ni alltså få fri surf till alla för en genomsnittlig kostnad per person på 203 kronor. Om ni väljer att binda er i 12 eller 24 månader så kommer ni ner ytterligare lite i pris.

Studenter betalar samma pris som övriga kunder, men får sin surfmängd dubblerad. Samma sak gäller för ålderspensionärer (55+). De erbjuder även halva priset under sex månader om du skaffar ett så kallat barnabonnemang som är avsett för barn upp till 18 år.

Du betalar enklast ditt abonnemang hos Fibio med autogiro. De erbjuder även pappersfaktura eller e-postfaktura. Om du av någon anledning skulle vilja ha en klassisk brevfaktura så tillkommer det en fakturaavgift på 49 kr.

Bra med Fibio

Fibio erbjuder prisgaranti, vilket innebär att de matchar priset om du hittar ett lägre hos någon annan operatör för motsvarande tjänst. De har även en bemannad kundtjänst som du kan ringa till, vilket vi vet uppskattas av många. Om kundtjänst inte svarar inom 10 minuter som får du 3 GB surf som plåster på såren. Samma sak gäller om du inte får svar på mail inom 24 timmar.

Att tänka på med Fibio

Vid en första anblick kan det se ut som att alla abonnemang kostar 39 kr i månaden i skrivande stund. Detta gäller dock bara under de två första månaderna och sedan är det ordinarie pris som gäller. Var uppmärksam på detta.

Omdöme av Fibio

Vi gillar att Fibio erbjuder prisgaranti, och den tycker vi absolut att du ska utnyttja. Kolla runt om du hittar någon billigare operatör (vilket vi är ganska säkra på att du kan göra) och kontakta sedan Fibio och begär samma pris.

Vi ger Fibio totalt 76/100 poäng.

Se Fibios erbjudanden

Vanliga frågor om Fibio

Vilka abonnemang finns hos Fibio?

Följande mobilabonnemang erbjuds av Fibio i november 2022. Vill du läsa mer om ett så tryck på det.

Vad för support har Fibio?

Fibio erbjuder smidig support via telefon vilket är bra eftersom de flesta ärenden kan lösas snabbt och smidigt via denna supportkanal. Och till sist så finns även e-postsupport, men den tar normalt längre tid att få svar via.

Vilken bindningstid har Fibio?

Fibio har normalt ingen bindningstid på sina mobilabonnemang.

Vilket nät använder sig Fibio av?

Fibio använder sig av Telenors mobilnät. Se gärna täckningskartan för Fibio ifall du är osäker på täckningen där du tänkt använda Fibio.

Fungerar Fibios mobilabonnemang i utlandet?

Ja, samtliga mobilabonnemang hos Fibio kan användas utomlands och inom EU så kan du även använda en del av surfen utan extra kostnad.

Se bästa mobilabonnemang Läs mer om Fibio